Синоптики терміново оголосили про небезпеку - що очікується в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики терміново оголосили про небезпеку - що очікується в Україні

Синоптики терміново оголосили про небезпеку - що очікується в Україні
Джерело:  online.ua

Державна служба надзвичайних ситуацій попереджає українців про погіршення погодних умов, яке несе загрозу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво відомства.

Фахівці послалися на дані Українського гідрометцентра. У неділю, 29 грудня, майже на усіх дорогах країни - окрім південних районів - очікується ожеледиця. Оголошено І рівень небезпеки (жовтий).

Також ожеледицю прогнозують у Києві 29 та 30 грудня. Рівень небезпеки - аналогічний.

Окрім того, ДСНС нагадала про помірні та значні снігопади у західній частині країни. Вони посилюватимуться на Прикарпатті.

"Погіршення погодних умов може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", - додали у службі.

На час святкування Нового року та Різдва рятівники перейшли на посилений режим роботи. Він діятиме двома етапами - з 29 грудня до 2 січня, а також з 4 до 8 січня.

"У цей час забезпечується посилений моніторинг техногенної та пожежної безпеки та організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальнимиорганами Національної поліції України, регіональними службами цивільногозахисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на задіянихоб'єктах та на випадок спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій інебезпечних подій", - пояснили в ДСНС.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці грудня користувачі інтернету почали публікувати у соцмережах світлини справжньої зими, яка нарешті прийшла в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?