Синоптики застерегли українців щодо погоди у березні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики застерегли українців щодо погоди у березні

Синоптики застерегли українців щодо погоди у березні
Джерело:  online.ua

Початок весни 2021 року по всій Україні відзначився холодною погодою, а також подекуди навіть снігопадами. Вже станом майже на середину місяця теплої погоди українці ще не дочекали. Згідно з новим прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, справжня весняна атмосфера трохи почне пробиватися через холодний фронт тільки після 12 березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Обозреватель”.

За словами провідного синоптика відомства Романа Мурмила, опади одночасно не припинятимуться з потеплінням.

“Починаючи приблизно з 12-13 березня буде чергова хвиля тепла, температура сягне +7 градусів. Можна сказати, що буде відносно тепла погода. Вночі близько 0 градусів, вдень - стабільний плюс”, - пояснив він.

Вдень можливі дощі, а вночі сніжитиме.

“Відповідно, тепло буде відносним. За температурою буде начебто тепло, але за рахунок мрячних опадів цього тепла відчуватися не буде… Справжньої весни поки не видно. Березень тим і відрізняється, що при відносному теплі, коли сніг вже не буде затримуватися надовго і буде швидко танути, дружної весни очікувати рано”, - наголосив Мурмило.

Він резюмував, що серйозне потепління понад усе ймовірніше у регіонах півдня та сходу України. Утім, навіть там погода радше за все почне кардинально змінюватися лише у другій половині березня. Прогноз наразі залишається дуже хитким, оскільки березень і весна почалися лише нещодавно.

Нагадаємо, також ДСНС попереджала про підвищення рівня води у водоймах в західних регіонах країни. Передбачається, що це призведе до традиційного весняного підтоплення в окремих районах.

Як повідомляв ONLINE.UA, у службі звернули увагу на очікування підйому води у річках басейну Прип’яті вже у понеділок-вівторок, 8-9 березня. Через збільшення висоти на 0,2-0,7 метра станеться підтоплення заплавних територій, а також це може торкнутися присадибних ділянок та сільськогосподарських угідь в прирічкових населених пунктах на Волині — у Ратнiвському, Старовижiвському, Любешiвському, Маневицькому районах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?