Синоптики зробили екстрене попередження українцям - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики зробили екстрене попередження українцям - що важливо знати

Синоптики зробили екстрене попередження українцям - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Синоптики звертають увагу українців на те, що тепла, а на півдні спекотна повітряна маса продовжить панувати найближчої доби над територією нашої країни, однак вже 22 липня з північного заходу Європи прийде похолодання - в західних і північних областях температура трохи знизиться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Зазначається, що 21 липня вночі в південних, а вдень у західних та місцями в північних областях пройдуть короткочасні дощі, грози; на решті території - без опадів. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. Температура вночі 13-18°, вдень 24-29°; в південній частині вночі 15-20°, вдень 28-33°.

"У Києві 21 липня - без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-8 м/с. Температура вночі 16-18°, вдень 26-28°. У середу в більшості регіонів України без опадів, лише на Закарпатті та в Карпатах короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно-західний та західний, 3-8 м/с. Температура в західних і північних областях вночі 9-15°, вдень 19-24°; на решті території вночі 12-17 , на узбережжі морів до 21°, вдень 23-28°, в південних областях до 32°", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що в Києві 22 липня - без опадів. Вітер північно-західний, 5-8 м/с. Температура вночі 13-15°, вдень 22-24°. Варто зазначити, що 20 липня о 9.00 температура води в Чорному і Азовському морях - 22-25°; в Дніпрі в межах Києва - 23°.

Нагадаємо, в кінці минулого місяця в Україні відразу п’ять українських регіонів на Заході постраждали від повеней, яких не було більше десятиліття. На Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили в 176 млн гривень. За даними ДСНС, стихія пошкодила 582 кілометри доріг і 220 мостів, були затоплені сотні населених пунктів. На ліквідацію катастрофічних наслідків Кабмін виділив уже 700 млн гривень з бюджету.

Як повідомляє ONLINE.UA, українські політичні експерти Володимир Цибулько та Кость Бондаренко б’ють на сполох через проблему, яку в нашій країні звикли ігнорувати - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?