Сирський назвав головні причини утримування Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Сирський назвав головні причини утримування Бахмута

Сирський назвав головні причини утримування Бахмута
Джерело:  online.ua

Бахмут залишається об’єктом зосередження основних зусиль армії РФ серед усіх інших напрямків. Утримання Бахмута виключає вихід противника у фланг та тил угруповань Сил оборони на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Чому росіяни продовжують безуспішні спроби захоплення Бахмута

Командуючий східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що для російських окупантів схід України - це єдина ділянка фронту, де вона з початком "великого наступу" досягла хоч якогось прогресу.

План "завоювати Україну за три дні" трансформувався у дев’ятимісячні спроби довкола невеликого міста. Після низки поразок на півночі та півдні України керівництву Росії необхідно продемонструвати хоча б найменший успіх в окупації Донбасу, — зазначив Сирський.

Також він зазначив, що російська пропаганда подає бої за Бахмут як другу "битву за Сталінград".

За його словами, для досягнення своїх цілей РФ не пошкодує ані людських, ані матеріальних ресурсів.

Які причини утримання Бахмута

Бої за Бахмут мають важливе значення не лише для ворога, а й для нас. Адже протягом декількох місяців на цьому напрямку ми стримуємо наступ ворога і не даємо йому збільшувати фронт.

Окрім того, ми завдаємо ворогу значних втрат – знищуємо їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку, — наголосив генерал-полковник.

Подальше утримання Бахмута має важливе значення для нашої оборони з декількох причин:

  • місто є важливим вузлом оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;

  • Бахмут є вдало розміщеною природною фортецею, яка оточена річками та розміщена на пагорбах, що сприяє веденню оборони;

  • також захисту міста сприяє наявність багатоповерхової забудови та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутовка, де ведуть оборону наші війська;

  • бій щодо оволодіння містом є специфічним видом бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для військ, які вели наступ в умовах лісостепу;

  • Бахмут є частиною Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід противника у фланг та тил угруповань наших військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?