Ситуація досить гостра: Путін розповів Макрону про доленосне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація досить гостра: Путін розповів Макрону про доленосне рішення

Ситуація досить гостра: Путін розповів Макрону про доленосне рішення
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін провів телефонні переговори з французьким лідером Еммануелем Макроном і повідомив йому про рішення по Сирії, які були прийняті під час його переговорів в Сочі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Макрон позитивно оцінив досягнуті Росією і Туреччиною домовленості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

"Підкреслено, що рішення, зафіксовані в узгодженому на цій зустрічі меморандумі про взаєморозуміння, враховують інтереси всіх сторін, сприяють відновленню суверенітету і територіальної цілісності Сирії", - йдеться в повідомленні.

У Кремлі відзначили, що Макрон позитивно оцінив домовленості між Москвою і Анкарою. Президенти РФ і Франції зійшлися на думці, що укладений в Сочі меморандум є хорошою основою для стабілізації і передбачені ним заходи сприятимуть врегулюванню кризи в Сирії.

Слід зазначити, що раніше за підсумками переговорів з Ердоганом, які відбулися 22 жовтня, Путін назвав їхні рішення щодо Сирії доленосними. Тоді глава Кремля заявляв, що ситуація, яка зараз склалася на кордоні Сирії та Туреччини, досить гостра, але йому з Ердоганом на протязі шести годин вдалося вийти на важливі рішення, які спрямовані на збереження територіальної цілісності Сирії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон терміново зателефонував Путіну через ситуацію в Україні. Їх розмова відбулася 22 жовтня. Головною темою став саміт в нормандському форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?