Ситуація дуже напружена - до українців звернулися з невідкладним попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація дуже напружена - до українців звернулися з невідкладним попередженням

Ситуація дуже напружена - до українців звернулися з невідкладним попередженням
Джерело:  online.ua

З 1 вересня по всій Україні відновлять роботу школи, однак виключенням стануть заклади в "червоних зонах". Міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав про головні правила роботи освітніх установ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг очільника МОЗ.

За його словами, рішення про неможливість відкриття окремих шкіл — передбачуване, оскільки пов'язане з поширенням інфекції.

"За декілька днів буде 1 вересня… Навчання буде відбуватись у всі школах України, за винятком шкіл, які знаходяться в зонах з "червоним" рівнем небезпеки, тому що "червоний" рівень небезпеки означає дуже велику кількість хворих, яка була зафіксована за останні 14 днів. Тобто, епідеміологічна ситуація дуже напружена в таких містах або районах. У "зелених" та "жовтих" зонах у класі вчителі можуть працювати без маски за умови дотримання відповідної дистанції або з використанням захисного щитка", - пояснив Степанов.

Відповідні умови необхідні для забезпечення мінімального рівня захворюваності. Для підтримання дистанції для учнів розроблять спеціальні маршрути, які передбачатимуть використання різних входів та виходів. Прикладом може стати різні шляхи потрапляння в приміщення для школярів різного віку — молодших та старших.

"Всі без виключення працівники школи повинні проходити температурний скринінг, коли вони заходять до школи. Звичайно, при будь-яких ознаках коронавірусної хвороби, при будь-яких симптомах – краще взагалі не приходити в школу, а якщо воно виявлено, треба відразу звернутися до лікаря і покинути школу", - додав Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. Згідно з останніми даними, до того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу на чотири зони, однак з певним посиленням обмежень. В першу чергу, заборонять діяльність нічних клубів. Такими даними поділився очільник уряду Денис Шмигаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?