Ситуація може погіршитися: у Зеленського терміново звернулися до кримчан
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація може погіршитися: у Зеленського терміново звернулися до кримчан

Ситуація може погіршитися: у Зеленського терміново звернулися до кримчан
Джерело:  online.ua

Постійний представник глави держави Володимира Зеленського у Криму Антон Кориневич звернув увагу кримчан та міжнародної спільноти на те, що Росія як держава-окупант неправильно розподіляє водні ресурси у Криму. За його словами, саме тому на півострові й виникли проблеми з її нестачею. Український політик наголосив, що до початку окупації у 2014 році своєї води для потреб цивільного населення на півострові вистачало. З такою гучною заявою представник президента виступив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Щодо питання води в Криму: ми всі знаємо про ту ситуацію, яка там є, стежимо за повідомленнями наших громадян. Безумовно, це викликано тим, що Російська Федерація як держава-окупант неправильно розподіляє водні ресурси", – підкреслив Антон Кориневич.

Окрім того, він нагадав, що після початку тимчасової окупації команда очільника Кремля Володимира Путіна почала направляти водні ресурси не туди, а саме – на військові бази, обслуговування військового персоналу. Представник українського лідера додав, що наразі ситуація терпима, однак також попередив, що за певних умов вона може суттєво погіршитися.

"Ми спілкуємося з нашими громадянами в Криму, вони кажуть, що ситуація зараз не настільки катастрофічна, що якщо буде тепла і суха зима, то ситуація може погіршитися. Наші громадяни в Криму розуміють позицію держави, при якій подача води по Північнокримському каналу можлива тільки за повної деокупації, та вважають, що так все й має залишатися", – зазначив член команди Володимира Зеленського.

Варто звернути увагу на те, що згідно з міжнародним законодавством, за катастрофу з водою у Криму повністю відповідає держава-окупант Росія. Однак в Кремлі продовжують стверджувати, що проблеми на півострові виникли саме через бездіяльність офіційного Києва та української влади, яка нібито не хоче допомагати своїм громадянам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський президент Володимир Путін йде на крайні заходи, щоб вирішити проблеми з водою в окупованому Криму без допомоги України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?