Ситуація на Донбасі погіршується: штаб ООС повідомив невтішні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі погіршується: штаб ООС повідомив невтішні новини

Ситуація на Донбасі погіршується: штаб ООС повідомив невтішні новини
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі продовжує погіршуватися - бойовики не припиняють вогневу атаку з забороненої зброї. Сьогодні, 26 січня, в результаті ворожого обстрілу загинув український військовий. Невтішні новини з Донбасу повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

Вранці 26 січня бойовики знову влаштували підлу вогневу провокацію. Коли бійці ЗСУ збиралися на недільне богослужіння, противник влаштував потужний обстріл українських захисників в районі Новотошківського, Орехово, Красногоровки і Лебединського. Ворог гатив по позиціях ООС із заборонених 82-мм і 120-мм мінометів, озброєння БМП і гранатометів. Українським військовим довелося придушити ворожу атаку за допомогою чергових вогневих засобів, застосування яких не порушує Мінські угоди.

Крім того, бойовики активізувалися на Приазовському напрямку. Проти українських військових вони застосовують важке озброєння, коригування вогню якого наводять за допомогою безпілотників. Також в цьому районі активно працюють ворожі снайпера.

Нагадаємо, за минулу добу, 25 січня, бойовики десять разів порушили режим перемир'я. Вони випустили кілька десятків мін з забороненої зброї по позиціях ООС поблизу Пєсков, Павлопіля, Авдіївки, Березового, Верхньоторецька, Водяного, Широкино і Катеринівки. В результаті ворожих обстрілів один український військовий отримав поранення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація на Донбасі різко загострилася. Вдень і вночі бойовики безперервно ведуть обстріли з мінометів важких калібрів, кулеметів і стрілецької зброї. Також противник активізував снайперів. Крім того, противник активно стягує важку зброю через житлові райони ОРДЛО, чим піддає мирне населення смертельної небезпеці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?