Ситуація на Донбасі змінилася: Лавров несподівано звернувся до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація на Донбасі змінилася: Лавров несподівано звернувся до Зеленського

Ситуація на Донбасі змінилася: Лавров несподівано звернувся до Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергія Лаврова заявив, що Кремль розраховує, що президент України Володимир Зеленський забезпечить виконання своїх наказів щодо розведення сил у Золотому, і війська розведуть по всій лінії зіткнення, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"У Станиці Луганській розведення нехай не відразу і непросто, але відбулося. Почалося розведення сил і засобів в Золотому. Дійсно, національні батальйони, так звані добровільні, де ультрарадикали зібралися, заявляють, що вони нікуди не підуть і не будуть випускати Збройні сили України, але ми сподіваємося, що президент Зеленський як верховний головнокомандувач забезпечить виконання своїх наказів", - каже російський дипломат.

Окрім того, він наголосив, що домовленість про розведення сил і засобів у трьох пілотних районах – Станиці Луганській, Петровському та Золотому – була досягнута ще 3 роки тому на саміті "нормандської четвірки" в Берліні. За словами Лаврова, весь цей час у Росії складалося враження, що колишній президент України Петро Порошенко "хоче не розводити сили і засоби, а "розводити" світове співтовариство", коли він озвучував різні "штучні причини", які відсували розведення.

Лавров акцентував увагу на тому, що з приходом до влади Зеленського ситуація дійсно змінилася, і зараз вони "рухаються в правильному напрямку".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Путіна несподівано похвалили Зеленського. На думку Лаврова, президент України зіграв вирішальну роль в обміні полоненими, який відбувся 7 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?