Ситуація різко погіршиться - НБУ невідкладно звернувся до українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ситуація різко погіршиться - НБУ невідкладно звернувся до українців

Ситуація різко погіршиться  - НБУ невідкладно звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Національний банк повідомляє, що прибуток банківського сектору в І кварталі 2020 року зріс на 23.8% порівняно з відповідним кварталом минулого року і становив 16 мільярдів гривень. Однак важливо розуміти, що у наступні декілька місяців фінансовий результат сектору різко погіршиться, переважно через зниження якості кредитів та доформування резервів під них. Це зазначається в огляді банківського сектору Нацбанку, передає ONLINE.UA.

Окрім того, наголошується, що за березень сектор отримав лише 97 млн грн прибутку через різке зростання відрахувань до резервів. Також вказано, що 14 банків отримали збитки на рівні 2,7 млрд грн. Також темпи зростання чистого процентного (+6,8% р/р) та комісійного (+7,9% р/р) доходів були найнижчими за 4 останні роки. За словами представників регулятора, в наступні місяці фінансовий результат сектору різко погіршиться, переважно через зниження якості кредитів та доформування резервів під них.

"Для пом’якшення впливу пандемії на банківський сектор та підтримання економіки Національний банк вже суттєво пом’якшив регуляторні вимоги до банків...На тлі карантинних заходів знижується попит на банківські послуги, але лишається сталим і зростатиме попит на фінансування оборотного капіталу бізнесу, особливо на етапі відновлення економіки", - заявили в НБУ.

Варто зазначити, що нещодавно в НБУ наголосили, що незважаючи на пандемію коронавірусу та світову кризу, станом на 1 травня поточного року, міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 25,7 млрд доларів (в еквіваленті) — у квітні вони зросли на 3,1%.

Як повідомлялося раніше, 4 травня Нацбанк нарешті опублікував щоквартальний інфляційний звіт із прогнозом розвитку економіки. В НБУ наголошують, що потрібно готуватися до стрімкого скорочення ВВП на 11% у другому кварталі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?