Ситуація серйозна: Меркель виступила з екстреним зверненням до нації
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація серйозна: Меркель виступила з екстреним зверненням до нації

Ситуація серйозна: Меркель виступила з екстреним зверненням до нації
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель неочікувано для всіх виступила із екстреним зверненням до нації і попросила своїх громадян визнати серйозність загрози пандемії коронавірусу, а також зробити свій внесок у боротьбу з нею. Окрім того, канцлерка назвала боротьбу з коронавірусом найбільшою проблемою Німеччини після закінчення Другої світової війни і закликала до національної єдності. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Ситуація серйозна. Приймайте це всерйоз. З часу об'єднання Німеччини ні, з часів Другої світової війни для нашої країни не було ніяких викликів, які вимагали б такої міри спільних і згуртованих дій", - заявила Меркель.

Варто звернути увагу на те, що на відміну від таких країн, як Італія, Франція та Іспанія, влада ФРН вирішила повністю не закривати країну. Однак згодом Німеччина закрила свої кордони для громадян, які не входять до Євросоюзу, і обмежила поїздки.

"Я щиро вірю, що ми доб'ємося успіху в рішенні завдання, що стоїть перед нами, поки всі громадяни цієї країни розуміють, що це також їхнє завдання... Я звертаюся до вас сьогодні таким незвичайним чином, тому що я хочу розповісти вам, що керує мною як канцлером і всіма моїми колегами в уряді в даний час. Це є частиною відкритої демократії - ми пояснюємо наші політичні рішення і робимо їх прозорими", - заявила Меркель.

Що важливо розуміти, це вперше за 15 років на посаді канцлерка виступила з незапланованим зверненням безпосередньо до німецької нації.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, французький лідер Еммануель Макрон заявив, що нинішній стан у Франції через коронавірус є близьким до воєнного. Фразу "ми на війні" він повторює постійно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?