Ситуація складна - Путін попередив про велику небезпеку
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація складна - Путін попередив про велику небезпеку

Ситуація складна - Путін попередив про велику небезпеку
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавіруса в Росії складна. Там стрімко зростає кількість хворих на коронавіурс, а в країні не вистачає засобів для боротьби з інфекцією. При цьому пік захворюваності в РФ ще попереду, тому росіяни повинні бути готові до неминучої небезпеки. З таким попередженням 20 квітня виступив російський глава Володимир Путін під час екстреної наради з експертами по коронавірусу і членами уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ситуація залишається складною, поширення епідемії, на жаль, триває, число громадян, які заразилися коронавірусом, зростає. Пік захворюваності ще попереду. Із зараженням і хворобою може зіткнутися кожен. Особливої уваги потребують, безумовно, вагітні жінки, майбутні мами, і, звичайно, діти, в тому числі і новонароджені. Прошу на цих питаннях зупинитися окремо ", - підкреслив Путін.

Путін констатував, що коронавірус зафіксований вже в усіх 85 суб'єктах РФ, а сценарії розвитку пандемії можуть бути найнесподіванішими і трагічними. Тому глава Кремля терміново зібрав на нараду провідних вчених-вірусологів, інфекціоністів, керівників науково-дослідних центрів, оскільки владі потрібно вживати екстрених заходів для того, щоб згладити зростання захворювання на коронавірус в Росії.

"Як ви думаєте, чи достатні вже введені профілактичні заходи, в тому числі в столиці?", - звернувся до учасників наради Путін.

Він доручив найближчим часом розробити нові заходи проти коронавіруса, щоб процес поширення інфекції можна було знизити. Зокрема, Путін дав завдання розробити нові алгоритми лікування коронавірусної інфекції для надання допомоги всім категоріям хворих.

За останніми даними, в Росії зафіксовано понад 47 тисяч випадків зараження коронавірусом в 85 регіонах. З початку епідемії померли 405 пацієнтів з COVID-19, одужали майже 3,5 тисячі росіян. Напередодні в зв'язку зі складною ситуацією через поширення коронавіруса в Росії Путін записав екстрене звернення до росіян. Він пообіцяв громадян РФ, що "все буде добре", запевнивши, що ситуація під повним контролем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі зізналися, що в Росії настав аврал через поширення коронавіруса  - в країні катастрофічно не вистачає засобів для боротьби з пандемією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?