Ситуація у Дніпрі та важливе рішення Британії — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація у Дніпрі та важливе рішення Британії — головне зі звернення Зеленського

Ситуація у Дніпрі та важливе рішення Британії — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів про ситуацію у Дніпрі станом на вечір 16 січня та подякував Британії за нове важливе рішення щодо України.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Що відомо про ситуацію у Дніпрі

За словами українського лідера, після ракетного удару РФ 14 січня в Дніпрі досі триває розбір завалів багатоповерхівки.

Згідно з останніми даними, з-під руїн врятовано 39 людей, серед них – шість дітей.

Загалом надійшло 47 повідомлень про тих, хто міг перебувати в будинку на час удару і чия доля була невідомою. Вдалося з’ясувати інформацію вже щодо 22 людей. Відомо про 40 загиблих, серед них – три дитинки. Мої співчуття всім, чиїх близьких забрав цей удар! Служба безпеки України вже почала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і здійснив цей удар, - наголосив президент.

Він також пообіцяв, що усіх винних у трагедії притянуть до відповідальності.

Володимир Зеленський тайож звернув увагу на те, що удар по Дніпру, як і інші подібні удари, підпадає, зокрема, під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

І ми використаємо всі доступні можливості – як національні, так і міжнародні, – щоб усі російські вбивці, щоб кожен, хто віддає й виконує накази про ракетний терор проти наших людей, отримали законні вироки. І щоб вони відбули покарання, - додав глава держави.

Нова допомога від Великої Британії

За словами президента, 16 січня чудовий приклад міжнародній спільноті продемонструвала Велика Британія, яка передає Україні новий масштабний пакет військової допомоги.

Оголошено про новий пакет оборонної допомоги – те, що треба. Танки, інша бронетехніка, артилерія. Те, що ми обговорювали з паном Прем’єр-міністром Сунаком. Я дякую тобі, Ріші, дякую кожному британцю за відчутну та своєчасну підтримку! - наголосив Володимир Зеленський.

День пам'яті "кіборгів"

 Глава держави звертає увагу на те, що цього тижня, 20 січня, буде День вшанування захисників Донецького аеропорту.

Він також зазначив, що сьогодні вже почали згадувати героїзм наших воїнів.

Володимир Зеленський нагадав, що бої тривали від травня 14-го року.

Останній захисник вийшов із ДАПу 23 січня 15-го року. І оборона була такою, що весь світ іще тоді мав би побачити, що означає українська незламність. Я впевнений: український прапор повернеться і в Донецький аеропорт, і в Донецьк, і в інші міста й села нашого Донбасу та іншої тимчасово окупованої території. Тимчасово – це ключове слово. Україна поверне своє і своїх, - пообіцяв український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?