Повітряні Сили спростували скандальну заяву Арестовича про збиття ракети над Дніпром
Категорія
Україна
Дата публікації

Повітряні Сили спростували скандальну заяву Арестовича про збиття ракети над Дніпром

Повітряні Сили спростували скандальну заяву Арестовича про збиття ракети над Дніпром
Джерело:  online.ua

Командування Повітряних Сил офіційно підтвердило, що у будинок в Дніпрі влучила російська ракета Х-22. Її не збивали наші ППО, як про це 14 січня заявив радник Офісу президента Олексій Арестович. Що важливо розуміти, слова Арестовича спровокували поширення фейків у росЗМІ про те, що це Україна є відповідальною за загибель людей у Дніпрі.

Джерело: Фейсбук-сторінка Командування Повітряних Сил

Заява Арестовича про збиття ракети над Дніпром виявилася неправдивою

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук закликає українців довіряти лише офіційним заявам представників Повітряних Сил, Міноборони, Генштабу, видів та родів ЗСУ, оскільки "гучні" повідомлення з інших джерел можуть виявитися фейком.

14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає, - йдеться в повідомленні.

Микола Олещук повідомив, що у ЗСУ немає вогневих засобів, які змогли б збити даний тип ракет.

За його словами, за 10 місяців війни армія РФ випустила по Україні 210 ракет цього типу. Жодну з них не вдалося збити нашим силам ППО.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ також звертає увагу на те, що маса бойової частини Х-22 – близько 950 кг. Максимальна дальність такого типу російської ракети сягає до 600 км.

Окрім того, наголошується, що при застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі, – пояснює Микола Олещук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?