РосЗМІ поширюють фейки про вину української ППО у трагедії в Дніпрі після слів Арестовича
Категорія
Україна
Дата публікації

РосЗМІ поширюють фейки про вину української ППО у трагедії в Дніпрі після слів Арестовича

РосЗМІ поширюють фейки про вину української ППО у трагедії в Дніпрі після слів Арестовича
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти почали поширювати фейки про те, що трагедія у Дніпрі сталася через українську ППО, а не через ракетний удар армії РФ. Це почалося після того, як радник Офісу президента Олексій Арестович під час розмови з російським опозиціонером Марком Фейгіним почав стверджувати, що російську ракету Х-22, яка вдарила по житловому будинку в Дніпрі, збили українські сили ППО. Цю інформацію ще раніше спростувало командування повітряних сил ЗСУ , однак росЗМІ використали слова Арестовича для звинувачення України у загибелі людей в Дніпрі.

Джерело: ютуб-канал  ФЕЙГИН LIVE, росЗМІ, заява Бориса Філатова

РосЗМІ звинувачують Україну у трагедії в Дніпрі після скандальної заяви Арестовича

Російський опозиціонер під час бесіди з Арестовичем запитав, чи була у Дніпрі можливість збити російську ракету.

Представник ОПУ заявив, що ППО нібито її збили, й вона, мовляв, впала на під'їзд будинку і вибухнула відразу після цього.

Її збили, вона впала на під'їзд. Вона вибухнула, коли впала. Там проблема з їдким димом. Це вірна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження, - заявив Арестович.

Що важливо розуміти, командування повітряних сил ЗСУ ще раніше заявляло, що саме армія РФ вдарила ракетою по багатоповерхівці у Дніпрі - ППО цю ракету не збивали.

Фото - скриншот заяви командування повітряних сил ЗСУ

Після публічної брехні Арестовича російські пропагандисти кинулися поширювати фейки, що саме українська ППО стала причиною загибелі людей у Дніпрі 14 січня.

Фейки російських пропагандистів про трагедію у Дніпрі (фото - скриншот)

Фейки російських пропагандистів про трагедію у Дніпрі (фото - скриншот)

Що важливо розуміти, брехню про те, що саме наша ППО збила ракету над багатоповерхівкою у Дніпрі, за кілька годин до заяви Арестовича опублікувала у своєму Телеграм-каналі проросійська журналістка Юлія Вітязєва, яка виїхала з України у 2014 році.

Учасниця пропагандистських ток-шоу на федеральних каналах РФ почала цинічно брехати, що сили ППО нібито навмисно збили російську ракету над багатоквартирним будинком, щоб вона влучила у будівлю.

Скажу жахливу річ. Вони ракету над житловим будинком збили цілеспрямовано. Щоб їх знову пожаліли та дали не лише танки, ППО та грошей, а й титул "Міс Всесвіт" українці. Я серйозно, - написала пропагандистка у Телеграм-каналі.

Борис Філатов відреагував на скандальну заяву Арестовича

Мер Дніпра Борис Філатов одним із перших відреагував на скандальні слова радника Офісу президента.

Я з першого дня війни казав, що Арестович - самозакохана худоба і помийний рот. Але у ОПУ на нього явно хтось робить ставку... Вибачте, не втримався, але СБУ та контррозвідка мають відреагувати, - написав Філатов.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?