Ситуація в Нагірному Карабасі неочікувано почала різко загострюватися
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація в Нагірному Карабасі неочікувано почала різко загострюватися

Ситуація в Нагірному Карабасі неочікувано почала різко загострюватися
Джерело:  online.ua

Після нової домовленості про перемир'я ситуація в Нагірному Карабасі почала стрімко загострюватися. Вже 26 жовтня Міністерство оборони Вірменії офіційно заявило про важкі бої в зоні конфлікту з Азербайджаном. Цю інформацію першим підтвердив представник вірменського відомства Арцрун Ованесян на своїх сторінках в соціальних мережах. Чиновник звернув увагу на те, що на південному сході Арцаха розпочалися важкі бої. Після цього Міноборони Азербайджану почало повідомляти про обстріл прифронтового Агджабединського району. Водночас інформацію про обстріл села Чанагчи офіційний Баку спростовує, передає ONLINE.UA.

"Поширена Вірменією інформація про начебто обстріл азербайджанською армією села Чанахчі Ходжалинського району (колишнього Аветараноц Аскеранського району) є безпідставною і хибною", – наголошують представники офіційного Баку.

Окрім того, вони почали стверджувати, що війська Азербайджану дотримуються нового режиму гуманітарного припинення вогню по всьому фронті. Після цього з окремою заявою виступив уповноважений з прав людини невизнаної Нагірно-Карабахської республіки. Він наголосив, що в результаті обстрілу азербайджанськими військами села Чанахчі загинув один місцевий житель, ще двоє – поранені.

Як уже згадувалося раніше, вночі 26 жовтня Державний департамент Штатів офіційно повідомив про досягнення між офіційними Баку та Єреваном домовленості про припинення вогню з гуманітарними цілями. Однак країни майже одразу звинуватили один одного в обстрілах. Що важливо розуміти, це вже третя невдала спроба перемир’я в Нагірному Карабасі.Варто зазначити, що нещодавно лідер Вірменії Нікол Пашинян припустив, що його країна разом із Азербайджаному можуть дійти згоди щодо введення російських миротворців у Нагірний Карабах. Він зазначив, що для його команди прийнятне введення миротворців. Однак, за словами політика, уявлення Азербайджану щодо складу миротворців не співпадуть з уявленнями Вірменії з цього приводу.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політолог пояснив, хто може зупинити Путіна у Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?