Ситуація з Приватом на контролі: у Гончарука відреагували на заморозку переговорів з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ситуація з Приватом на контролі: у Гончарука відреагували на заморозку переговорів з МВФ

Ситуація з Приватом на контролі: у Гончарука відреагували на заморозку переговорів з МВФ
Джерело:  online.ua

Переговори України з МВФ за новою програмою кредитування тривають. Ніяких порушень домовленостей з МВФ в спірному питанні з Приватбанком з боку Києва не було. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов, коментуючи недавню заяву заступниці глави НБУ Катерини Рожкової, передає ONLINE.UA.

"Рейтерс процитували Катерину Рожкову:"переговори з МВФ про новий транш (фінансування) призупинено через питання Приватбанку". Це неправда! Переговори не призупинено. На цьому тижні міністр фінансів, я і глава правління НБУ будуть в Вашингтоні зустрічатися з МВФ", - написав Милованов в соцмережі.

Міністр нагадав, що по Приватбанку ще йдуть суди і ніяких рішень не на користь держави ще не прийняли.

Сама Рожкова також роз'яснила ситуацію з переговорами з МВФ. У соцмережі вона написала, що "невизначеність подальшої долі Приватбанку не закрила двері для домовленостей з МВФ про нову програму співпраці". При цьому Рожкова підкреслила, що МВФ уважно стежить і тримає на контролі ситуацію з Приватом.

"Що відбудеться далі з Приватбанком, буде для Фонду, як і для решти світу, показовим свідченням, яке майбутнє чекає Україну при новій владі", - написала Рожкова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук назвав терміни підписання угоди за новим кредитом з МВФ. Український прем'єр розраховує, що угоду за новою програмою кредитування в розмірі 5-6 млрд доларів з МВФ вдасться укласти до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?