Ситуація загострюється: українські дипломати звернулися до усіх українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація загострюється: українські дипломати звернулися до усіх українців

Ситуація загострюється: українські дипломати звернулися до усіх українців
Джерело:  online.ua

Українські дипломати з посольства України в Іраку рекомендують українським громадянам утриматися від поїздок у цю країну без необхідності. Про це повідомляється на сайті українського посольства, передає ONLINE.UA.

"Посольство України в Республіці Ірак рекомендує українцям утриматися від відвідування Іраку в зв'язку із загостренням ситуації з безпекою в цій країні", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що українцям, які вже знаходяться в Іраку, Іракському Курдистані і т.д. рекомендується проявляти підвищену пильність і обережність, а також уникати місць масового скупчення людей.

Як відомо, напередодні Іран атакував кілька американських військових об'єктів в Іраку. У КВІР удар по авіабазі Ейн аль-Асад назвали відплатою за вбивство генерала Сулеймані. У Пентагоні підтвердили, що дві військові бази в Іраку зазнали удару балістичними ракетами з іранської території.

Нагадаємо, що 31 грудня сталася спроба нападу на посольство США в Іраку. 3 січня під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил "Кудс" Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса. Американський лідер пригрозив завдати удари по 52 іранських мішенях, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об’єктів. Тегеран відреагував на погрози Трампа, назвавши його "терористом в костюмі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї виступив з резонансною заявою. За його словами, ракетні удари Тегерана по двох військових базах в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент, є лише легким "ляпасом" для США. Він вимагає вивести війська Штатів з регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?