Ситуація загострюється: в схемі виведення мільярдів з Росії спливли нові деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація загострюється: в схемі виведення мільярдів з Росії спливли нові деталі

Ситуація загострюється: в схемі виведення мільярдів з Росії спливли нові деталі

У ході розслідування про відмивання і виведення грошей з Росії за допомогою британських банків стало відомо про участь у відмиванні російських грошей ще і фінансових організацій Німеччини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування газети Süddeutsche Zeitung, яке наводить Deutche Welle.
Як з'ясувалося, не менше 27 німецьких банків отримували гроші, які російські зловмисники відмивали в Європі з 2010 по 2014 роки, причому всі перерахування йшли через молдавський Moldindconbank і латвійський Trasta Komercbanka.
Загалом на рахунки в Німеччину прийшло 66,5 млн доларів США.

Читайте також: Г учний скандал з панамськими офшорами: з'явилося несподіване продовження
Найбільша сума в 27,4 млн доларів надійшла на рахунки Commerzbank, на рахунку Deutsche Bank - близько 24 мільйонів.
При цьому в учасників розслідування виникли серйозні питання до цих фінустанов: так в Commerzbank не виникло підозр з приводу переведення 23 млн доларів від одних і тих же "поштових скриньок" на 63 різних рахунки, хоча назви цих фірм фігурували в розслідуванні про відмивання грошей.
У свою чергу Deutsche Bank став кореспондентом для Moldindconbank і Trasta Komercbanka, продовжуючи співпрацювати з ними, незважаючи на репутацію "Ельдорадо для відмивання грошей".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про виведення з України понад 750 мільйонів доларів через британські банки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?