Ситуація значно погіршується - Шмигаль закликав українців готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація значно погіршується - Шмигаль закликав українців готуватися

Ситуація значно погіршується - Шмигаль закликав українців готуватися
Джерело:  online.ua

Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль 25 червня виступив з насторожуючою заявою. Під час позачергового засідання уряду він нагадав українцям про те, що в нашій країні за останню добу зафіксували рекордну кількість хворих на коронавірус - 994 випадків COVID-19. Після цього прем'єр-міністр констатував, що Україна увійшла в серйозну хвилю захворюваності на коронавірус і кожен день ситуація значно погіршується. За його словами, головна причина такого розвитку подій - недотримання карантину населенням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Від тижня до тижня триває зростання. Ми отримали нову хвилю коронавіруса, завантаженість лікарень значно збільшилася, є області, в яких вона перевищує 50%. На жаль, це дуже негативний сигнал, це означає, що ми увійшли в серйозну хвилю захворюваності на коронавірус. В окремих регіонах доводиться розгортати лікарні другої хвилі ... Ми можемо констатувати, що ситуація значно погіршується. Українські медики і епідеміологи кажуть нам про одну головну причину: люди перестали дотримуватися обмежень, - заявив Шмигаль.

Глава українського уряду також звинуватив регіональну владу в тому, що вона наражає на небезпеку українців і послаблює карантинні обмеження на місцях, щоб "не втратити політичні очки". Шмигаль наголосив, що якщо українці хочуть вберегти країну від провалу, економіку від падіння і не вводити повний карантин, як в березні, то єдиний шлях - усім разом дотримуватися обмеження адаптивної моделі, а це носіння масок, дезінфекція рук і дотримання соціальної дистанції.

Прем'єр зазначив, що влада продовжить політику штрафів в якості покарання за порушення карантину. Шмигаль закликав українців до взаємної відповідальності, так як в окремих регіонах України вже розгортають лікарні другої черги, тому що не вистачає місць для госпіталізації хворих.

Нагадаємо, 25 червня в Україні зафіксовано 994 нових випадків COVID-19. Це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих на коронавірус досягає вже 40008 людей, з них 1067 осіб померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою. При цьому 17758 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський екстрено відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні і зробив українцям останнє попередження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?