Скандал набирає обертів: Dr. Alban раптово змінив резонансний пост про Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал набирає обертів: Dr. Alban раптово змінив резонансний пост про Зеленського

Скандал набирає обертів: Dr. Alban раптово змінив резонансний пост про Зеленського
Джерело:  online.ua

Шведський музикант і співак Dr. Alban раптово змінив свій скандальний пост про допомогу президента України Володимира Зеленського, який нібито посприяв тому, щоб артиста пустили до Києва в обхід заборони СБУ. Тепер в його пості немає згадки про допомогу президента України, повідомляє ONLINE.UA.

У зміненому запису про візит в Україну Dr. Alban розповів, що був радий зустрічі із Зеленським. Так само він додав, що йому заборонили в'їзд в Україну через виступи в окупованому Криму, підкресливши, що не знав про те, що "українцям це не подобається".

"Зустрів президента України, президента Зеленського. Мені заборонили в'їзд в Україну через моє попереднє шоу на півострові Крим. Я не знав про те, що українцям це не подобається ... Був радий зустрічі з президентом", - йдеться у зміненому пості Dr. Alban.

Попередній варіант виглядав так:

"Зустріч з президентом України Зеленським. Мені заборонили в'їзд в Україну через моє минуле шоу на спірному півострові Крим. Після втручання президента я зміг потрапити в Україну. Дуже хороша прогулянка в Києві з президентом", - прокоментував артист свій візит в Україну і зустріч із Зеленським.

Нагадаємо, Dr. Alban був включений в "чорний" список СБУ за виступ в окупованому Криму. Згідно із законодавством України, поїздки в окупований Росією Крим можливі, але лише через три українських пункту пропуску. Ті, хто порушує цю заборону і прилітає до Криму з Москви, вносяться в чорний список - їм надалі заборонений в'їзд в Україну.

Цей пост шведського співака справив резонанс в українському суспільстві. На адресу Зеленського посипався шквал критики. Президента звинуватили в порушенні українських законів.

На ситуацію відреагував глава Держприкордонслужби Сергій Дейнеко. Він запевнив, що ні президент, ні інші представники влади не впливають на рішення прикордонної служби щодо пропуску осіб на територію країни. За твердженням Дейнеко, Dr. Alban перетинав держкордон згідно з чинним законодавством, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців.

"При цьому підкреслюю - питання прикордонного контролю отностся виключно до компетенції Державної прикордонної служби України та на рішення охоронців кордону з пропуску або не пропуску осіб не впливає ніхто, в тому числі і президент України", - додав Дейнеко.

Глава української прикордонної служби зазначив, що відмовити іноземцям в перетині кордону можуть шляхом доручення від правоохоронних органів, проте в разі його відсутності і наявності необхідних документів вони можуть бути пропущені на територію України, натякнувши на те, що заборони СБУ не було.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ скасувала заборону на в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, широко відомому за роллю Івана Будько в серіалі "Свати". Заборона скасували у зв'язку з рішенням суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?