Скандал набирає обертів: ще один розвідник США готує скаргу на Трампа по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал набирає обертів: ще один розвідник США готує скаргу на Трампа по Україні

Скандал набирає обертів: ще один розвідник США готує скаргу на Трампа по Україні
Джерело:  online.ua

На президента США Дональда Трампа готує скаргу ще один співробітник американської розвідки. Він готовий виступити перед Конгресом і подати офіційний рапорт, щоб довести, що Трамп пропонував Україні провести розслідування щодо кандидата на пост президента США Джо Байдена і його сина, чим перевищив свої службові повноваження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Повідомляється, що у нового інформатора є більш точна інформація про ситуацію, ніж та, яка була оприлюднена раніше. Його вже опитав генеральний інспектор розвідувального співтовариства США Майкл Аткінсон, щоб підтвердити звинувачення початкового інформатора. Як пише газета, нова скарга на Трампа, особливо від добре обізнаного заявника, могла б підвищити довіру до слів першого інформатора, анонімного співробітника ЦРУ.

Нагадаємо, процедуру імпічменту Трампа почали в палаті представників 25 вересня. Її ініціювали через липневу телефонну розмову президента США з українським лідером Володимиром Зеленським. Демократи хочуть довести, що Трамп тиснув на Зеленського, щоб той стимулював розслідування корупційної справи проти сина Джо Байдена, якого вважають найперспективнішим опонентом Трампа на президентських виборах в 2020 році.

На даний момент відомо, що демократи запросили документи по Україні у Білого дому в зв'язку з розслідуванням в рамках імпічменту Дональда Трампа. Конгресмени дали адміністрації президента США термін на підготовку документів до 18 жовтня. Якщо до цього терміну Білий дім не надасть всі витребувані документи, це буде розглядатися як спроба перешкодити розслідуванню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп публічно закликав Китай і Україну провести розслідування діяльності Джо і Хантера Байденів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?