Скандал у Франції: шахрай видавав себе за міністра, а потім сховався в Україні
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Скандал у Франції: шахрай видавав себе за міністра, а потім сховався в Україні

Скандал у Франції: шахрай видавав себе за міністра, а потім сховався в Україні
Джерело:  BBC

Зловмисник на ім’я Гілберт Чіклі два роки видавав себе за міністра закордонних справ Франції, що дало йому змогу виманити у кількох багатіїв 80 млн євро. Потім він вирішив сховатися в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За даними журналістів, шахрай за допомогою силіконової маски та гриму перетворювався за «міністра закордонних справ» Франції Жана-Ів Ле Дріана, після чого робив відеодзвінки через Skype відомим бізнесменам та іноземним політикам. Під час розмов Гілберт Чіклі просив своїх жертв оказати фінансову допомогу для викупу заручників на Близькому Сході.

Якщо людина погоджувалась – шахрай пересилав їй номер рахунку в китайському банку. Злочинець пояснював це тим, що Франція офіційно не виплачує викуп за заручників, тому через місцевий банк допомогу перерахувати не можна. Серед жертв, які дали гроші, був принц Карім-Шах і власник вин Шато Марго. Більше половина грошей з 80 млн євро була перерахована від неназваного турецького бізнесмена.

Щоб переконати свого співбесідника, що він розмовляє зі справжнім міністром, Гілберт Чіклі та його спільники перетворили кімнату, де велась відеозйомка, у «кабінет» з прапором Франції та портретом тодішнього президента Франсуа Олланда. Освітлення під час розмови було не надто яскравим, щоб жертва не запідозріла, що на обличчі знаходиться силіконова маска.

Незважаючи на майже ідеальну схему, хтось з співбесідників Чіклі все ж таки щось запідозрив і повідомив у поліцію. Через це зловмиснику у 2017 році довелось терміново втекти в Україну, де він збирався сховатися. Але оскільки шахрай вже був в базі даних Інтерполу, на українського кордоні його було затримало. Після майже двох років в СІЗО Гілберт Чіклі був виданий Франції. Зараз він знаходиться у французькій в’язниці в очікуванні суду.

Нагадаємо, що кілька днів тому в Іспанії затримали судно з 8 українськими моряками і 10 тоннами гашишу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?