В Іспанії затримали судно з 8 українськими моряками і 10 тоннами гашишу
Категорія
Події
Дата публікації

В Іспанії затримали судно з 8 українськими моряками і 10 тоннами гашишу

В Іспанії затримали судно з 8 українськими моряками і 10 тоннами гашишу
Джерело:  online.ua

Іспанські правоохоронці затримали судно ELG під молдавським прапором, на борту якого знаходилось 10 тонн гашишу. Екіпаж корабля складався з 8 осіб, всі вони – українці. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Податкової служби Іспанії, судно було затримано у морі в 158 км від порту Картахена.

«У ході огляду судна співробітники митного контролю виявили на судні близько 350 згортків з гашишем, вагою близько 10 тонн», – йдеться в офіційному повідомленні.

Як розповіли іспанські податківці, операція з затримки наркоперевізників була проведена при співпраці з французькими, італійськими та турецькими колегами, а також Центром розвідки проти тероризму і організованої злочинності (CITCO) і Координаційним центром по боротьбі з наркотиками в Середземномор'ї.

Зазначається, що стеження за підозрілим кораблем розпочалася ще півроку тому – після того, як іспанське управління морської розвідки митного контролю отримало інформацію про його незаконну діяльність.

Наразі судно ELG арештовано, наркотики вилучені. Український екіпаж у супроводі патрульних катерів відправили в порт міста Картахени, де моряки постануть перед правосуддям. У разі доведення вини українцям загрожує тривале ув’язнення.

Нагадаємо, що кілька днів тому кандидат в прем’єр-міністри Великої Британії зізнався, що в молодості був наркоманом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?