Скандал в Раді: стало відомо, чому Разумков заблокував поїздку нардепів в ПАРЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал в Раді: стало відомо, чому Разумков заблокував поїздку нардепів в ПАРЄ

Скандал в Раді: стало відомо, чому Разумков заблокував поїздку нардепів в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Голова комітету з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що документи на відрядження депутатів до Страсбурга на засідання, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму, вже підписані, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що у голови Верховної Ради є право не підписувати відрядження депутата під час пленарної сесії, та у нинішній ситуації річ в іншому.

"Потрібно було переконатися, що держава Україна, її "стара делегація" і "нова" Верховна Рада суголосно оцінюють обговорюваний в комісії з недискримінації документ. Виникла потреба пересвідчитися, що представники "старої" делегації не просто з захопленням хвалитимуть свою ініціативу – доповідь про становище кримських татар в окупації, але уважно ознайомляться з текстом, помітять в ньому ті загрози, які помітили професіонали, і що буде вироблено спільний підхід до того, як не дати зробити цю доповідь гіршою", - пояснив Яременко.

Він зазначив, що наразі усі позиції узгоджено, а документи на відрядження підписано.

Як відомо, 10 вересня голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв звинуватив голову Верховної ради Дмитра Разумкова у блокуванні поїздки на засідання, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 липня  делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вирішила достроково покинути Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?