Скандал в Сумах: заступник мера побажав учасникам ЛГБТ-маршу опинитись в концтаборах
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал в Сумах: заступник мера побажав учасникам ЛГБТ-маршу опинитись в концтаборах

Скандал в Сумах: заступник мера побажав учасникам ЛГБТ-маршу опинитись в концтаборах
Джерело:  online.ua

Заступник міського голови м. Суми Максим Галицький опублікував на своїй Facebook-сторінці запис, у якому побажав учасникам ЛГБТ-маршу опинитись у концтаборах. Пізніше він видалив скандальний пост, але вже було пізно. Як повідомляє ONLINE.UA, за фактом розпалювання ненависті до інших громадян Генпрокуратурою відкрито кримінальне провадження.

Допис у соцмережі від заступника міського голови Сум Максима Галицького виглядав наступним чином: він опублікував фотографію в'язнів нацистського концтабору з підписом: «ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю – не за горами час, коли т.зв. прайди виглядатимуть саме так».

За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган, дії заступника мера підпадають під ч. 1 ст. 161 ККУ – умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями. Слідство у відкритому провадженні доручено ГУ НП в Сумській області.

28-річний Максим Галицький є заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. На останніх виборах до міської ради Сум він балотувався від ВО «Свобода».

Нагадаємо, що сьогоднішній Марш рівності у Києві відбувся без серйозних конфліктів. Незважаючи на те, що представники ультраправих організацій збиралися влаштувати провокації, поліція вчасно попередила можливі протиправні дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?