Скандал з візами: США знову поставили Кремль на місце
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з візами: США знову поставили Кремль на місце

Скандал з візами: США знову поставили Кремль на місце
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів відмовила РФ у візах для делегації від Федерального казначейства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво російського посольства у північноамериканській державі.

За офіційними даними, метою делегації була Конференція Міжнародного інституту регулювання аудиторської професії у Вашингтоні. Захід заплановано на вівторок, 3 грудня.

Окрім того російська сторона наголосила, що американський Державний департамент не надав візу очільнику департаменту МЗС РФ з роботи зі співвітчизниками за кордоном Олегу Мальгінову. Той планував взяти участь у Молодіжному форумі у Нью-Йорку, який відбувся 28-29 листопада.

"Викликає занепокоєння небажання Держдепартаменту забезпечити нормальне функціонування власних консульських установ під надуманими приводами. В результаті страждає спілкування наших громадян, згорнутий професійний діалог експертів, від якого багато в чому залежить безпека в усьому світі", - стверджують в РФ.

Нагадаємо, такі суперечки в американо-російських відносинах відбуваються з певною регулярністю.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні офіційна делегація Конгресу Сполучених Штатів не змогла відвідати Росію, бо не отримала віз від Москви. У складі місії був сенатор Рон Джонсон та РФ нагадала про присутність його імені у так званому стоп-листі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?