Скандал зі скасуванням матчу Швейцарія — Україна отримав несподіване продовження
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скандал зі скасуванням матчу Швейцарія — Україна отримав несподіване продовження

Скандал зі скасуванням матчу Швейцарія — Україна отримав несподіване продовження
Джерело:  online.ua

Футболісти української збірної пройшли тестування на коронавірус COVID-19 після прибуття зі Швейцарії, де місцева влада не допустила команду до поля. Результати виявилися негативними, хоча саме через нібито інфекцію у команді зірвався матч Ліги націй. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську федерацію футболу.

За уточненими даними, нульовими були результати тестів, яким раніше надали позитивні.

"Після прибуття до Борисполя 18 листопада всі члени української делегації здали ПЛР-тести на Covid-19 у спеціально відведеному для цього приміщенні аеропорту. Процедура проводилася фахівцями лабораторії, сертифікованої УЄФА в Україні. Після обробки тестів Українську асоціацію футболу повідомили, що всі результати негативні, у тому числі — у футболістів Сергія Кривцова та Жуніора Мораеса", - зауважили в УАФ.

Слід нагадати, позитивні тести стали причиною карантину всієї команди напередодні гри 17 листопада. Влада швейцарського кантону Люцерн не дозволила проводити матч навіть за участі футболістів, які отримали негативний тест.

"При цьому у Швейцарії відмовилися робити повторне тестування футболістам та членам делегації, в яких були негативні результати. Хоча за протоколом УЄФА для проведення матчу достатньо, аби негативні тести були у 13-х гравців кожної команди, враховуючи воротаря", - звернула увагу українська сторона.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська національна збірна зробила все, аби матч Ліги націй проти Швейцарії відбувся, наголосив головний тренер Андрій Шевченко. Він стверджує, що в цілому команда добре себе показала на турнірі такого рівня, особливо у наявних коронавірусних умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?