Скандальна заява Франції по Донбасу: стало відомо, що малося на увазі
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандальна заява Франції по Донбасу: стало відомо, що малося на увазі

Скандальна заява Франції по Донбасу: стало відомо, що малося на увазі
Джерело:  online.ua

Заява Франції з вимогою внести поправку про спеціальний статус Донбасу до Конституції України  виявилася помилкою журналістів. Насправді глава Міністерства закордонних справ Франції Жан-Марк Еро закликав Росію і Україну виконувати мінські угоди.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку журналіста Петра Шуклінова в Facebook.


Як стало відомо, ряд ЗМІ поширили лише вирвані з контексту слова французького міністра без згадки про необхідність для Росії виконати свої зобов'язання за мінськими угодами. Це відповідало англомовному перекладу кремлівського телеканалу RT.


"Є три моменти, які повинні були викликати підозру. Еро використовує кремлівську термінологію "київська влада"? Нічого не сказав про роль РФ? Нічого не сказав про терористів?.. Повну мову Еро ні в Україні, ні в РФ, ні на Заході не публікували, обмежившись претензіями до України і дурістю про київську владу", - пише журналіст.


Слова міністра російський перекладач переклав на англійську мову без будь-якої згадки Росії, в такий спосіб: "Донбаські сепаратисти повинні реально дотримуватися припинення вогню".


"Насправді Еро говорив про "новий уряд в Києві". Це настільки очевидно, що смішно. Кремлівської термінологією він не користувався. Він навряд чи навіть знає, що це таке. Найголовніше - мову він почав з ролі РФ, якій під силу, як він вважає, змусити сепаратистів припинити вогонь, дотримуватися мінських угод, а вже новий уряд в Києві, звичайно, повинен ... - далі знаєте. Адже "Влада в Києві повинна" - з цього почали все ЗМІ, які ви знаєте. Важко переоцінити вплив слів Еро в спотвореному вигляді. А по суті - нічого нового. Сторони закликали виконувати угоди", - додав він.


Нагадаємо,  за словами спікера "парламенту" ДНР Дениса Пушиліна, бойовики зуміли домовитися з Францією і Німеччиною, які підтримали Росію з виборами на Донбасі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?