Скандальне голосування в РФ: ЦВК опрацювала майже 100% протоколів
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандальне голосування в РФ: ЦВК опрацювала майже 100% протоколів

Скандальне голосування в РФ: ЦВК опрацювала майже 100% протоколів
Джерело:  online.ua

У Росії 1 липня відбулося основне голосування щодо змін до конституції. Варто звернути увагу на те, що Центральна виборча комісія опрацювала уже 99,9% протоколів. Згідно з останніми даними, 77,92% громадян проголосували за запропоновані очільником Кремля Володимиром Путіним поправки. Ці зміни дозволять обнулити президентські терміни глави РФ. 21,27% людей проголосували проти поправок, повідомили у пресслужбі Центральної виборчої комісії РФ. Окрім того, зазначається, що явка склала майже 65%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

"Для остаточного підрахунку результатів голосування ЦВК Росії має ще п’ять днів, тобто до 6 липня включно. До 9 липня включно відомство має оприлюднити остаточні результати голосування. Почали ж голосувати ще 25 червня. Тоді використовували лише скриньки. Щовечора їхній вміст переміщали в сейф-пакети для підрахунку після остаточного закриття дільниць 1 липня. Журналісти неодноразово фіксували порушення під час голосування. Зокрема, можливість проголосувати двічі", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в 4 регіонах Росії вже завершили підрахунок протоколів. Це:

  • Єврейська автономна область Росії – 77,3% за поправки, проти 21,39%.

  • Сахалінська область – 74,88% за, проти 24,04%.

  • Камчатка – 61,75% за, проти 37,16%.

  • Чукотка – за 80,3%, проти 18,6%.

Що цікаво, Комі став першим російським регіоном, шо показав протестне голосування. Там за поправки до російської конституції висловилися 37,03% громадян, а проти них – 62,79%. Однак ці дані вивісили за результатами опрацювання лише 2,31% голосів. Згодом, коли опрацьованих протоколів стало більше, ситуація в Комі змінилася на діаметрально протилежну.

Як відомо, ці поправки передбачають обнулення президентських термінів. Це дозволить Путіну ще двічі обиратися на пост глави держави. Не можна також забувати про те, що у президента буде більше влади, а у прем'єра й уряду – менше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни безжалісно розкритикували очільника Кремля Володимира Путіна під час голосування 1 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?