Скандальне рішення команди Зеленського - МЗС пояснило причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальне рішення команди Зеленського - МЗС пояснило причини

Скандальне рішення команди Зеленського - МЗС пояснило причини
Джерело:  online.ua

В Україні звільнили посла у Франції Олега Шамшура, який достукався до компанії Danone у скандалі з рекламою, де знявся російський актор Михайло Пореченков. Пізніше дипломата відправили у відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулебу в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, ці дві події не пов'язані між собою. Посол потрапив під традиційну ротацію, його заміну планували вже давно.

"Призначення посла з процедурної точки зору триває 4-6 місяців. Треба спочатку провести узгодження кандидатури всередині країни, перевірити людину. Після цього надсилаємо запит на згоду уряду країни, до якої прямує посол. Отримуємо згоду, готуємо указ про призначення", - пояснив Кулеба.

Він нагадав, Шамшур служив на посаді посла протягом 6 років. Згідно з законодавством, закордонні відрядження тривають 4 роки.

"Ми для послів іноді робимо виключення, трохи подовжуємо, але він уже 6 років, і відповідно до закону автоматично підпадає під ротацію", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, російська філія Danone оприлюднила рекламний ролик, у якому знявся актор Михайло Пореченков — у 2014 році той відвідував окупований Донбас, підтримував бойовиків та навіть стріляв у Донецькому аеропорту з великокаліберного кулемета.

Українська сторона обурилася цим відео. Посол Шамшур звернувся до представників французької компанії з цього приводу.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже у середу, 10 червня, компанія відреагувала на інцидент на вищому рівні. За словами посла Шамшура, він щойно контактував з керівництвом Danone. У компанії його проінформували про припинення рекламної компанії із залученням Пореченкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?