Скандальне рішення Трампа підштовхнуло Фінляндію на відчайдушний крок
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандальне рішення Трампа підштовхнуло Фінляндію на відчайдушний крок

Скандальне рішення Трампа підштовхнуло Фінляндію на відчайдушний крок
Джерело:  online.ua

Поки міжнародна спільнота продовжує обговорювати та критикувати скандальне рішення американського лідера Дональда Трампа про скасування фінансування ВООЗ Сполученими Штатами Америки, знайшлася перша країна, яка втрималася від гучних коментарів, однак на діях продемонструвала своє ставлення до останніх події та указу очільника Білого дому. Так, міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що їхня країна у відповідь на рішення Трампа призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) вирішила збільшити підтримку організації на 1 млн євро. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Yle.

За словами дипломата, Фінляндія надасть додаткове фінансування Всесвітній організації охорони здоров’я у розмірі 1 мільйон євро, адже саме зараз це необхідно більш ніж будь-коли для боротьби з COVID-19.

"Фінляндії та ВООЗ домовилися повернутися до фінансування рівня 2015 року – це 5,5 мільйонів євро. Минулого року Фінляндія надала ВООЗ 1,9 мільйона євро, ще 750 тисяч євро за додатковою програмою підтримки та окремо близько 900 тисяч євро – різним органам у рамках ВООЗ", - зазначає Пекка Хаавісто .

Варто звернути увагу на те, що Фінляндії стала першою країною, яка проявила подібну ініціативу після рішення президента США.

Що важливо розуміти, ще 7 квітня очільник Білого дому звинуватив ВООЗ у важкій ситуації в Штатах через коронавірус та пригрозив замороженням внесків до неї. Вже 15 квітня Трамп офіційно повідомив, що США призупинять фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я. На його думку, вона "не виконала свій базовий обов’язок" під час реагування на пандемію.

Не можна забувати й про те, що всередині країни Дональда Трампа також критикували за недостатню реакцію на початку епідемії. Так, головний інфекціоніст країни Антоніо Фочі наголосив, що жертви могли б бути значно меншими, якби президент почав раніше впроваджувати карантинні обмеження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в адміністрації Трампа зробили  жорсткий прогноз по смертності від коронавіруса в США. У Білому домі вважають, що COVID-19 може спричинити від 100 до 240 тисяч смертей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?