Скандальні угоди з Росією - у Зеленського пояснили резонансний крок
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальні угоди з Росією - у Зеленського пояснили резонансний крок

Скандальні угоди з Росією - у Зеленського пояснили резонансний крок
Джерело:  online.ua

Очільник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів про нещодавно переговори з Росією на платформі мінської Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у п'ятницю, 13 березня.

За його словами, розмова з представниками Кремля йшла навколо правок у Конституцію з питання децентралізації, а також виборів в ОРДЛО. Нібито раніше офіційні Київ, Москва та ОБСЄ у Мінську також зустрічалися з представниками окупаційних адміністрацій.

Єрмак стверджує, що населення ОРДЛО втратило право голосу та можливості висловити позицію.

"Це було відкрито – ми говорили про це і в Парижі, і на Мюнхенській конференції. Казали, що це неприпустимо і не відповідає нашим інтересам. Тому на останній зустрічі у Мінську учасники переговорів заявили про необхідність створення консультативної ради, яка буде діяти у політичній підгрупі", - заявив він.

Голова ОПУ додав, створення ради — необхідність. Це дорадчий орган, який розглядатиме питання програми "Мінська". Окрім того, можуть бути внесені пропозиції.

Нагадаємо, Андрій Єрмак 11 березня провів особисту зустріч в Мінську із заступником голови адміністрації президента Росії — Дмитром Козаком. Його нещодавно призначили очільником українського напрямку в Кремлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Мінську Україна неочікувано для всіх підписала домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а РФ в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. У протоколі від 11 березня вказано, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня поточного року після того, як відбудуться консультації з представниками ОБСЄ, Франції та ФРН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?