Україна несподівано домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна несподівано домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО - ЗМІ

Україна несподівано домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО - ЗМІ

У Мінську Україна неочікувано для всіх підписала домовленості про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО, а РФ в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Такими резонансними даними ділиться ZN.UA  посилаючись на документи, передані в розпорядження співрозмовником у переговорній групі, інформує ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що в Офісі президента цю інформацію поки не коментували.

"Основним завданням Ради є здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проектів політичних і правових рішень щодо врегулювання конфлікту відповідно до Комплексів заходів, в тому числі щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України", - сказано в документі.

Окрім того, в протоколі від 11 березня вказано, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня поточного року після того, як відбудуться консультації з представниками ОБСЄ, Франції та ФРН.

Також зазначається, що критерії та порядок призначення членів Ради визначаються Києвом, ОРДЛО, Російською Федерацією, ФРН, Французькою Республікою та ОБСЄ самостійно.

Згідно з документом, українська сторона, окремі райони Донецької і Луганської областей України, РФ, ФРН, Франція і ОБСЄ не пізніше ніж за три робочих дні до дня першого засідання Ради мають повідомити Спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі про свої учасників засідання Ради.

Варто звернути увагу на те, що це саме те, від чого українська сторона категорично відмовлялася всі 6 років. Неважко здогадатися, що РФ, яка є агресором, за допомогою такого формату отримує підтвердження своєї мантри "настамнет" і вмощується за стіл переговорів як "посередник", а не учасник конфлікту.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський терміново скликав РНБО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?