Скандальний законопроєкт про амністію на Донбасі — Зеленський ухвалив важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандальний законопроєкт про амністію на Донбасі — Зеленський ухвалив важливе рішення

Скандальний законопроєкт про амністію на Донбасі — Зеленський ухвалив важливе рішення
Джерело:  online.ua

Після кількох гучних скандалів навколо законопроєкту про перехідний період на Донбасі, який вміщатиме питання амністії, команда українського лідера Володимира Зеленського все-таки вирішила просувати його далі. Наразі в Кабінеті міністрів прогнозують, що його внесуть у Верховну Раду протягом першого кварталу 2021 року. Віцепрем'єр з реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков вкотре взявся заспокоювати українських громадян та пообіцяв, що цей законопроєкт чітко розрізнятиме колабораціоністів і тих, хто й сам став жертвою війни. Про це член команди глави держави розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Законопроєкт про перехідний період на Донбасі презентують не пізніше як у першому кварталі 2021 року. Це до 1 квітня 2021 року", — зазначив Олексій Резніков.

За його словами, більшість людей на нині окупованій частині Донбасу є заручниками ситуації, вони прости не змогли втекти від війни. На думку представника команди Зеленського, злочинців і колабораціоністів –найменша частка.

"Тому потрібно ухвалювати закон про перехідний період, куди включати цілий блок перехідного правосуддя й чітко визначитися, хто є злочинцем, хто є колабораціоністом, тому що він служить окупаційному режиму свідомо, а хто живе там і змушений там виживати. Це абсолютно різні категорії",– наголосив віцепрем'єр.

У нього також поцікавилися, як відрізняти свідомих і вимушених колабораціоністів. Олексій Резніков на це навів приклад того, як правосуддя відрізняє, хто вкрав курку спеціально, а хто – випадково.

"Для цього й існує правосуддя, для того й мають надалі працювати закони. Є поняття умисного злочину, ненавмисного злочину тощо. Тому сьогодні не можна когось звинувачувати – повинні працювати правоохоронні органи, маючи законодавчу базу", – відповів представник Кабміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олексій Резніков нагадав українцям про те, що термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який раніше озвучив президент країни Володимир Зеленський, слід розуміти, як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який був прописаний у Мінських угодах. Однак уже 9 грудня Зеленський ухвалить нове доленосне рішення щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?