Скарги з пів сотні регіонів. Солдатам РФ не виплачують обіцяні зарплати
Категорія
Світ
Дата публікації

Скарги з пів сотні регіонів. Солдатам РФ не виплачують обіцяні зарплати

Скарги з пів сотні регіонів. Солдатам РФ не виплачують обіцяні зарплати
Джерело:  online.ua

Росія затримує і не виплачує обіцяні зарплати, надбавки та соцвиплати мобілізованим і контрактникам.

Джерело: росЗМІ

Коли у РФ почали затримувати чи не виплачувати зарплати військовим

Російські солдати скаржаться на те, що їм не виплачують обіцяні гроші. Замість обіцяних 195 тис рублів на місяць на рахунки окупантам надходять суми в рази менші.

У 52 регіонах Росії та в окупованому Криму з початку березня 2023 року затримали або зовсім не виплатили зарплати військовим.

Часті проблеми з виплатами почалися із січня, але водночас про окремі випадки утримання і невиплат зарплат, надбавок і соцвиплат повідомляли щонайменше з листопада 2022 року, - розповідають військовослужбовців РФ та їхні близькі.

З такою проблемою стикаються і мобілізовані, і добровольці, і контрактники.

Фото: скріншот

Як пояснюють дану ситуацію солдатам

Від початку березня десятки повідомлень про невиплати з'являються в групах у російській соцмережі "ВКонтакте", присвячених виплатам мобілізованим.

У коментарях авторам скарг відповідають, що Міноборони РФ офіційно переказує зарплати з 10 до 20 числа кожного місяця і що затримки можуть бути пов'язані з переведенням самого військовослужбовця в іншу частину.

У цих випадках деякі зізнаються, що пізніше все ж отримали виплати - просто із запізненням. Інші публікують розрахункові листи з особистих кабінетів військовослужбовців на сайті МО, в яких на місці виплат стоять нулі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?