Скасування міжнародного кубка чемпіонів 2020 - організатори прийняли рішення
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скасування міжнародного кубка чемпіонів 2020 - організатори прийняли рішення

Скасування міжнародного кубка чемпіонів 2020 - організатори прийняли рішення
Джерело:  online.ua

Міжнародний кубок чемпіонів по футболу не відбудуться в 2020 році. Організатори змагань прийняли остаточне рішення про його скасування, так як провести International Champions Cup-2020 немає можливості, адже через пандемію коронавіруса припинені всі європейські чемпіонати, а дати завершення нинішнього сезону практично у всіх європейських лігах змістилися на невизначений термін. Про рішення скасувати Міжнародний кубок чемпіонів 2020 повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу організаторів змагань.

"Здоров'я та безпека гравців, персоналу, уболівальників і всіх, хто бере участь в наших матчах, завжди мають першорядне значення. Відсутність ясності в тому, коли будуть зняті обмеження, а також невизначеність з календарем ігор європейського футболу означають, що планування чоловічого Міжнародного кубка чемпіонів влітку є нездійсненним", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в літньому передсезонному турнірі повинні були брати участь, зокрема, "Ювентус", "Інтер", "Реал", "Барселона", "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", але пандемія COVID-19 зробила проведення змагань неможливим. Міжнародний кубок чемпіонів 2020 повинен був відбутися в серпні.

Нагадаємо, Міжнародний кубок чемпіонів - товариський турнір, який щорічно проводиться влітку в Азії, США та Австралії. У ньому беруть участь провідні футбольні клуби світу. Чинним чемпіоном першості є португальська "Бенфіка". Уже відомо, що через скасування товариського турніру International Champions Cup футбольні клуби понесуть колосальні фінансові втрати. ЗМІ повідомляють, що "Реал" і "Барселона", які мали зіграти один проти одного в Лас-Вегасі на новому стадіоні, не отримають приблизно по 18 мільйонів євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лігу чемпіонів і Лігу Європи можуть завершити достроково, якщо ситуація з коронавірусом не дозволить дограти нинішній сезон до 3 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?