Завершення Ліги Європи і Ліги Чемпіонів: в УЄФА визначилися з термінами
Категорія
Спорт
Дата публікації

Завершення Ліги Європи і Ліги Чемпіонів: в УЄФА визначилися з термінами

Завершення Ліги Європи і Ліги Чемпіонів: в УЄФА визначилися з термінами
Джерело:  online.ua

Доступні дати для завершення всіх незакінчених змагань в Європі починають скорочуватися. Якщо ситуація з коронавірусом не дозволить дограти нинішній сезон Ліги чемпіонів і Ліги Європи до 3 серпня, то вони будуть достроково заверешені. Такі терміни позначив президент УЄФА Александер Чеферін, передає ONLINE.UA з посиланням на ZDF.

"Ми зобов'язані завершити сезон до 3 серпня. Це стосується і Ліги чемпіонів, і Ліги Європи. Ми потрапили в екстраординарну ситуацію, так що ми дотримуємося гнучкого підходу при визначенні дат і часу початку матчів. Якщо криза піде на спад раніше, ми зможемо почати швидше", - уточнив Чеферін.

Він допустив, що замість двораундових протистоянь може бути проведений один матч на нейтральному полі. Президент УЄФА додав, що існує ризик того, що інші матчі ЛЄ і ЛЧ взагалі не будуть зіграні. За його словами, все залежить від відповідних розпоряджень урядів кожної країни.

"Якщо вони скажуть, що футбольні матчі не можуть бути зіграні, ми нічого не зможемо зробити. До вересня або жовтня буде занадто пізно", - пояснив президент УЄФА.

Нагадаємо, в Лізі чемпіонів на стадії 1/8 фіналу зіграні 12 матчів з 16, а в Лізі Європи - лише шість. В УЄФА допускають, що нинішній футбольний сезон, який був загальмований в більшості країн через пандемію коронавіруса, може бути втрачено. Раніше Чеферін уточнював, що це станеться, якщо національні першості не вдасться відновити до кінця червня.

Також в УЄФА пригрозили не допустити до наступних розіграшів єврокубків клуби тих країн, де переможці національних чемпіонатів будуть оголошені достроково, без проведення турів, що залишилися незіграними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що футбольний сезон 2020 можуть відновити в середині травня, червня або наприкінці червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?