Скасування санкцій проти РФ - у Меркель виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Скасування санкцій проти РФ - у Меркель виступили з гучною заявою

Скасування санкцій проти РФ - у Меркель виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Парламент Німеччини відкинув пропозиції про зміни санкційної політики щодо Росії, які висували "Ліва партія" і партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН). Що цікаво, АдН наголосила, що участь Німеччини в режимі санкцій від початку не відповідала її інтересам.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "DW".

"Проект "Лівої партії" називався "Ослаблення напруженості з Росією – ні продовженню санкцій проти Росії". Проти нього проголосували всі партії, крім представників АдН, які утрималися. Відхилили і документ АдН під назвою "За нову політику щодо Росії – співпраця замість конфронтації"."Ліва партія" закликала німецький уряд провести роботу з ЄС для скасування економічних санкцій проти Росії, "оскільки вони не є ні ефективними, ні економічно значущими, і швидше викликають проблеми, ніж вирішують їх", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що праві популісти АдН вимагали від уряду проводити в ЄС роботу щодо скасування всіх санкцій проти Росії. АдН вважає, що санкційна політика ЄС щодо Росії провалилася, а участь Німеччини в цьому санкційному режимі від початку не відповідала її інтересам. Окрім того, ще однією вимогою до парламенту Німеччини було відновлення участі Росії в різних міжнародних форматах діалогу, з яких РФ була виключена після анексії Криму і початку бойових дій на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільниця німецького федерального уряду Ангела Меркель стверджує, що Берлін не вважає можливим зняти санкції з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?