Скільки багатоцільових літаків потрібно для захисту неба України — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки багатоцільових літаків потрібно для захисту неба України — відповідь Ігната

Скільки багатоцільових літаків потрібно для захисту неба України — відповідь Ігната
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звертає увагу на те, що для повноцінного захисту українського неба від атак армії РФ потрібно негайно розпочати заміну морально та фізично застарілих радянських літаків різних типів єдиним типом багатоцільового винищувача, яким може стати F-16. За його словами, знадобиться 200 бортів.

Джерело: La Chaîne Info

Для оборони неба Україні необхідно до 200 багатоцільових літаків

Згідно з даними Юрія Ігната, авіаційне угрупування армії Російської Федерації у 5-6 разів переважає нашу авіацію за кількістю бойових машин.

Він також не приховує, що поки ми поступаємося в технологіях.

Тому потреба є серйозна. Необхідно створити до 5 бригад тактичної авіації із одним типом багатоцільового літака західного зразка. Який тип це буде, зараз визначається...Зрозуміло, що ми не зможемо отримати все й відразу, але поетапний перехід на новий багатоцільовий літак – це вимога часу.На нинішній час найбільшим вірогідним кандидатом на заміщення старих радянських літаків є саме F-16, бо на це є певні об’єктивні причини, - розповідає речник Повітряних сил ЗСУ.

Він також попередив, що українцям не потрібно розраховувати на те, що міжнародні партнери дадуть нам все і одразу.

Україна повинна підготуватися до отримання винищувачів

Як стверджує Юрій Ігнат, спочатку вкрай важливо підготувати льотний склад, авіаційних інженерів та аеродромну інфраструктуру до подальшого переозброєння на нові зразки техніки.

Щн одним важливим етапом є формування авіаційних бригад – до п’яти, кожна з них може включати до 3 ескадрилей.

Така держава, як Україна, одна із найбільших у Європі, потребує саме такої кількості літаків, і це вже буде повне переозброєння і заміщення старої радянської техніки, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Юрій Ігнат уточнив, що станом на сьогодні Повітряні сили України налічують 11 бригад (1– навчальна, 3 – транспортні, одна – штурмова, одна – бомбардувальна і 5 – винищувальних).

Він також звернув увагу на те, що найновіший літак (Су-27) Повітряні сили отримали на озброєння аж у 1991 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?