Скільки грошей витратили з Фонду боротьби проти коронавірусу — відповідь Мінфіну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки грошей витратили з Фонду боротьби проти коронавірусу — відповідь Мінфіну

Скільки грошей витратили з Фонду боротьби проти коронавірусу — відповідь Мінфіну
Джерело:  online.ua

Українська влада витратила близько половини коштів з Фонду боротьби проти коронавірусу. Станом на кінець жовтня йдеться про залучення для відповідних заходів понад 16,3 мільярда гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство фінансів.

Згідно з офіційними даними представників уряду, станом на 23 жовтня сфера охорони здоров'я отримала з фонду 5,8 мільярда гривень.

Загальний обсяг коштів у фонді сягав 34 мільярдів.

Придбання засобів індивідуального захисту для медиків та забезпечення лабораторій Міністерства охорони здоров'я потребувало залучення 624 мільйонів гривень.

Близько 6 мільярдів спрямували на доплати й надбавки медичним працівникам. Галузь забезпечення правопорядку отримала до 2,4 мільярда гривень.

Фонд надав 21 мільйон гривень на придбання апаратів штучної вентиляції легенів. Забезпечення киснем лікарень через допомогу місцевим бюджетам сягнуло 571 мільйона гривень.

Також 165 мільйонів гривень спрямували на відновлення видатків, які скоротили під час створення фондової структури.

Водночас Мінфін звернув увагу на невикористання грошей, які передбачені для придбання обладнання у приймальні відділення лікарень. Не використаними залишилися кошти на державну підтримку культури, туризму, креативної індустрії. Обсяги відповідних програм сягають мільярда гривень, однак використали з цієї суми лише 6 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я припускають введення по всій Україні жорсткіших карантинних обмежень, однак за певних умов. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав 15 тисяч хворих на день орієнтовною статистику. Утім, така кількість нових добових випадків не стане межею для системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?