Скільки кроків потрібно робити щодня, щоб бути здоровим - пояснення експертів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Скільки кроків потрібно робити щодня, щоб бути здоровим - пояснення експертів

Скільки кроків потрібно робити щодня, щоб бути здоровим - пояснення експертів
Джерело:  online.ua

Американські вчені з Brigham and Women's Hospital запевняють, що для зниження ризику передчасної смерті достатньо менше ніж 5 тисяч кроків на день, хоча, як відомо, раніше були рекомендації, що для збереження здоров'я і максимального збільшення тривалості життя людям потрібно щодня здійснювати не менше 10 000 кроків.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на JAMA Internal Medicine.

Так, згідно з даними нового дослідження цього питання, добовий ліміт можна зменшити більш ніж у два рази до 4 400 кроків. За словами експертів, саме таку кількість кроків здійснювали жінки старшого віку й скорочували небезпеку передчасної смерті більш ніж на 40%.

"Втім, якщо кількість кроків збільшувалася, то ризик передчасної смерті також знижувався. Остаточною цифрою стали 7 500 кроків в день. Перевищення цієї кількості вже не давало істотних переваг.Це приємна новина для людей, які ведуть переважно сидячий спосіб життя і вважають встановлений ліміт в 10 000 кроків занадто великим для них. Тепер з'ясувалося, що рівень фізичної активності можна знизити, але дуже важливо, щоб він все-таки зберігався кожен день", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канадські вчені з університету Конкордії вирішили детально проаналізувати зв’язок між емоціями та тривалістю життя літніх людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?