Скільки людей у світі страждають від безпліддя — оновлені дані ВООЗ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Скільки людей у світі страждають від безпліддя — оновлені дані ВООЗ

Скільки людей у світі страждають від безпліддя — оновлені дані ВООЗ
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно підтвердила, що приблизно кожна шоста людина у світі (глобальний показник – 17,5%) страждає від безпліддя. 

Джерело: ВООЗ

ВООЗ оновила дані щодо відсотка безплідних людей

Експерти звертають увагу на те, що різниця у статистиці між країнами з високим, середнім і низьким рівнем доходу – незначна.

Згідно з останніми даними, від безпліддя страждає 17,8% населення держав з високим рівнем доходу та 16,5% – з низьким і середнім.

Для мільйонів людей у всьому світі шлях до батьківства може бути важкодоступним, а то й неможливим, – заявив генеральний директор ВООЗ доктор Тедрос Аданом Гебрейесус.

За його словами, саме доступ до послуг з відновлення репродуктивного здоров’я наразі залишається головним способом отримати високі шанси стати батьками.

Проте, що важливо розуміти, у більшості країн такі послуги є недофінансованими та недоступними для населення через вартість, соціальну стигму та обмежений доступ.

Не можна також забувати про те, що безпліддя здебільшого фінансується приватним коштом, що є причиною масштабних фінансових витрат.

Фото — istockphoto.com

ВООЗ запропонувала спосіб боротьби з безпліддям

Керівництво ВООЗ звертає увагу на те, що потрібно зробити усе можливе, щоб розширити доступ до профілактики, діагностики та лікування безпліддя.

Зростання рівня ожиріння в усьому світі та тенденція відкладати народження дітей призводять до більшого глобального рівня безпліддя, - стверджує професор репродуктивної медицини австралійського університету Фліндерса Келтон Тремеллен.

Окрім того, наголошується, що висновки ВООЗ, які були представлені у звіті, ґрунтуються на понад сотні досліджень, проведених протягом 1990-2021 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?