Скільки людей в Україні померли від коронавірусу — офіційні дані МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки людей в Україні померли від коронавірусу — офіційні дані МОЗ

Скільки людей в Україні померли від коронавірусу — офіційні дані МОЗ
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я України офіційно підтвердило, що від початку пандемії коронавірусу в нашій країні виявили понад 5,5 млн випадків захворювання, зокрема, майже 416 тисяч – серед дітей. Варто зазначити, що хвороба забрала життя 112 268 людей (із них 89 – діти, 1256 – медичні працівники).

Джерело: МОЗ

У МОЗ розповіли про наслідки пандемії коронавірусу для України

Керівництво відомства звертає увагу на те, що COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення.

Втім, це не означає, що COVID-19 перестав бути загрозою, це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і завдяки цьому вдалося знизити кількість госпіталізацій та смертності внаслідок хвороби, – наголосили представники міністерства.

У МОЗ офіційно заявили, що від початку пандемії в Україні зафіксували понад 5,5 млн випадків захворювання (із них майже 416 тис. – серед дітей). Внаслідок хвороби померло 112 268 людей (із них 89 – діти, 1256 – медичні працівники).

ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

5 травня ВООЗ офіційно повідомила, що COVID-19 більше не вважається глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я.

Попри це Комітет оголосив про публікацію Стратегічного плану готовності та реагування на коронавірус на 2023-2025 роки, що має на меті допомагати уряд держав у переході до довгострокового лікування COVID-19.

Країни-учасники закликають продовжувати наслідувати оприлюднені Тимчасові рекомендації.

Як уже згадувалося раніше, протягом усього періоду пандемії у світі зафіксували 764 млн випадків та щонайменше 7 мільйонів смертей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?