Влада США розглядає нову версію походження коронавірусу — WSJ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Влада США розглядає нову версію походження коронавірусу — WSJ

Влада США розглядає нову версію походження коронавірусу — WSJ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, Міністерство енергетики США наразі схиляється до думки, що пандемія коронавірусу з'явилася в результаті витоку в китайській лабораторії.

Джерело:  The Wall Street Journal  з посиланням на засекречену розвідувальну доповідь, яку уже передали Білому дому та ключовим членам Конгресу

Коронавірус з’явився внаслідок витоку в лабораторії – Міненерго США

В засекреченій доповіді, з якою ознайомилися журналісти, йдеться про те, щорізні частини розвідувального співтовариства дійшли до різних суджень щодо походження пандемії.

Наразі Міненерго США підтверджує версію ФБР про те, що вірус, найімовірніше, поширився через нещасний випадок у китайській лабораторії.

Що важливо розуміти, чотири інші відомства, а також національна розвідувальна група все ще вважають, що це, можливо, результат природної передачі вірусу, а два ще не визначилися з відповіддю.

Висновок Міністерства енергетики є результатом нових розвідувальних даних і має важливе значення, оскільки відомство має значний науковий досвід і контролює мережу національних лабораторій США, деякі з яких проводять передові біологічні дослідження, - йдеться в повідомленні.

Як стверджують інсайдери видання, які ознайомилися із засекреченою доповіддю, Міністерство енергетики винесло своє рішення з "низьким ступенем впевненості".

Що про походження коронавірусу говорить ФБР

Ще два роки тому Федеральне бюро розслідувань заявило, що пандемія, цілком можливо, стала результатом витоку в лабораторії.

За словами видання, американські офіційні особи відмовилися надати деталі щодо нових розвідувальних даних і аналізу, які змусили Міненерго США змінити свою позицію.

Вони додали, що хоча Міністерство енергетики і ФБР стверджують, що найбільш вірогідним є ненавмисний витік вірусу з лабораторії, вони прийшли до таких висновків з різних причин, - йдеться в матеріалі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?