Скільки людство втратить від коронакризи - прогноз МВФ вражає
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки людство втратить від коронакризи - прогноз МВФ вражає

Скільки людство втратить від коронакризи - прогноз МВФ вражає
Джерело:  online.ua

Коронавірусна криза завдала чималого удару по світовій економіці, який перевищив шкоду від фінансової кризи десятирічної давнини. Експерти Міжнародного валютного фонду попередили про втрату людством до 28 трильйонів доларів США як втраченого ВВП у наступні 5 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву директорки-розпорядниці Кристаліни Георгієвої.

За її словами, довготривалими наслідками стане безробіття.

"Протягом наступних п'яти років криза, за наявними оцінками, може обійтися у 28 трильйонів доларів втраченого валового внутрішнього продукту", - пояснила директорка МВФ.

Вона зауважила, особливо ризики зросли для країн з низькими економічними показниками, там підвищення бідності населення стане значнішим.

"Ми очікуємо падіння показників економічного зростання до мінус 4,4% цього року. Попри те, що в наших прогнозах є величезна доля невизначеності, ми все ж передбачаємо часткове й нерівномірне відновлення у 2021 році", - підкреслила Георгієва.

Водночас експерти МВФ прогнозують глобальне економічне зростання наступного року до 5,2%.

"У нас як і раніше є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в 1 трлн доларів, щоб підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми зупинили виплату боргів для найбідніших країн-членів і мобілізували 21 млрд доларів для кредитування на безвідсотковій основі", - резюмувала представниця фонду.

Як повідомляв ONLINE.UA, падіння української економіки стане гіршим — згідно з новим прогнозом та у порівнянні з весняними передбаченнями Світового банку. Міжнародні експерти організації очікують падіння до 5,5% за підсумками 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?