Скільки місяців світового карантину потрібно, щоб зупинити коронавірус - відповідь вчених
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки місяців світового карантину потрібно, щоб зупинити коронавірус - відповідь вчених

Скільки місяців світового карантину потрібно, щоб зупинити коронавірус - відповідь вчених
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота активно намагається зупинити поширення коронавірусу - з цією метою країни по всьому світу вводять заборони на переміщення і масові заходи. За словами науковців з Імперського коледжу Лондона, щоб ці заходи спрацювали - вони повинні тривати 18 місяців або більше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

Фахівці детально проаналізували поширення коронавірусу Covid-19 у Британії та США та дійшли висновку, що ізоляція абсолютно всіх хворих та заборона на масові зібрання можуть скоротити число смертей вдвічі. Проте вони наголошують, що подібні жорсткі заходи мають залишатися в силі до тих пір, поки не винайдуть вакцину від вірусу.

"Якщо карантинні заходи будуть ослаблені до впровадження вакцини, швидкість поширення вірусу і смертність від нього швидко повернуться до початкових рівнях. Зокрема, нова хвиля епідемії може накрити Китай, де число заражень вдалося знизити до мінімуму. Епідеміологи не врахували, чи зможе економіка витримати 18 місяців жорстких карантинних заходів. Тому деякі країни переглянули ймовірність продовження карантину", - сказано в повідомленні видання.

Варто звернути увагу на те, що план уряду США нарізі передбачає, що епідемія триватиме не менше 1,5 року і буде розвиватися кількома хвилями. Окрім того, в ньому пропонується прийняти Закону про оборонну промисловість, який дозволить перенаправити промислові ресурси на програми національної безпеки.

"Це дозволить ефективно реагувати на такі наслідки, як колапс системи охорони здоров'я і брак продуктів чи медикаментів", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг нагадав міжнародній спільноті  та усім членам Альянсу, що глобальна пандемія – це виклик, який зачіпає усіх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?