Це безпрецедентні рішення: в НАТО зробили жорстку заяву щодо коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Це безпрецедентні рішення: в НАТО зробили жорстку заяву щодо коронавірусу

Це безпрецедентні рішення: в НАТО зробили жорстку заяву щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг вирішив нагадати міжнародній спільноті та усім членам Альянсу, що глобальна пандемія – це виклик, який зачіпає усіх. Саме тому, за його словами, НАТО повинне вводити посилені заходи, щоб обмежити поширення вірусу, а також – знизити ризики для військовослужбовців та цивільних. Окрім того, Столтенберг зазначив, що попри цю кризову ситуацію блок продовжує активно працювати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт блоку.

"Це – час випробувань для всіх нас. На особистому рівні, на рівні суспільства і держави. Час, коли до межі випробовується наша стійкість, і коли багатьом членам НАТО доводиться ухвалювати безпрецедентні рішення, що мають важкі соціальні та економічні наслідки", - зробив попередження міжнародній спільноті Єнс Столтенберг.

Він також вирішив нагадати, що глобальна пандемія зачіпає усіх. Окрім того, очільник Альянсу висловив свої співчуття тим, хто втратив своїх рідних і близьких.

"Я солідарний з тими, хто постраждав від цього вірусу. Я висловлюю мою подяку медичним працівникам і всім тим, хто перебуває на передовій, виконуючи героїчну роботу, ведучи боротьбу з цією кризою. Я також хочу віддати данину поваги військовим країн НАТО, які підтримують зусилля, спрямовані на боротьбу з вірусом", – наголосив генсек НАТО.

Він також звернув увагу на те, що деякі з навчань блоку були модифіковані або скасовані, однак це не впливає на можливості НАТО проводити операції.

"Наші сили зберігають готовність і наша робота триває", – підкреслив Столтенберг.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Столтенберг вирішив зробити важливе та жорстке попередження усім членам Альянсу. Він заявив, що країни блоку мають дотримуватися прийнятих раніше зобов’язань щодо витрат на оборону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?