Скільки може втратити РФ через низькі ціни на нафту - шокуюча сума
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки може втратити РФ через низькі ціни на нафту - шокуюча сума

Скільки може втратити РФ через низькі ціни на нафту - шокуюча сума
Джерело:  online.ua

Політична та економічна ситуації в Росії продовжують ускладнюватися. Нещодавно стало відомо, що бюджет Росії у поточному році може втратити майже 3 трлн рублів (37,5 млрд доларів) доходів від продажу нафти через низькі ціни. Такими шокуючими даними поділився міністр фінансів РФ Антон Силуанов на колегії казначейства, інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"На жаль, ситуація розвивається поки не кращим чином, і, відповідно, ми відхилилися від макроекономічних прогнозів, які ми формували на поточний рік. Безумовно, це торкнеться і бюджету. Ми робили оцінки: тільки фактор нафти при поточних цінах практично на 3 трлн рублів знижує нам обсяги надходжень нафтогазових доходів у порівнянні з плановими призначеннями", - зізнався Силуанов.

За його словами, у зв'язку з ситуацію, що склалася, Мінфін Росії ухвалив рішення перейти на дефіцитний бюджет, а також використовувати кошти резерву. Варто звернути увагу на те, що тиждень тому Антон Силуанов оцінив втрати бюджету РФ у поточному році через дешеву нафту у 2 трлн рублів, а дефіцит - в 0,9% ВВП. За попередніми даними, на покриття бюджетної діри в Росії мають намір витратити 600 млрд рублів з Фонду національного добробуту.

Як відомо, напередодні нафта марки Brent опустилася нижче 25 доларів за барель. Що важливо розуміти, востаннє нафта цього сорту перебувала на такому рівні 17 років тому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за перші 2 місяці пандемії коронавіруса  найбагатші люди планети втратили майже 450 млрд доларів. Найбільше "постраждали" засновник Amazon Джефф Безос, засновник Microsoft Білл Гейтс і голова LVMH Бернар Арно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?