Скільки офіційно заробляє Путін - зухвала декларація шокує
Категорія
Політика
Дата публікації

Скільки офіційно заробляє Путін - зухвала декларація шокує

Скільки офіційно заробляє Путін - зухвала декларація шокує
Джерело:  online.ua

Офіційний Кремль оприлюднив документи про прибуток та майно російського президента Володимира Путіна за 2019 рік. Ця декларація вражає своїм "аскетизмом". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на кремлівську пресслужбу.

Згідно з оприлюдненими даними, за підсумками минулого року Путін заробив 9,726 мільйона рублів. Його зарплата зросла у порівнянні з 2018 роком, коли президент країни-агресора отримав 8,648 мільйона.

Також у декларації згадується зареєстроване майно. Путін володіє квартирою площею в 77 квадратних метрів, а також гаражем до 18 квадратів. Його задекларовані транспортні засоби — автомобілі ГАЗ М21 та "Ніва" з причепом "Скіф".

Водночас у використанні російського лідера знаходиться квартира площею 153,7 квадратних метра й гаражне місце на 18 квадратів. Усе згадане майно знаходиться на території Росії.

Нагадаємо, Путін упродовж останніх місяців живе у президентській резиденції, в підмосковному Ново-Огарьово. Туди він "евакуювався" від пандемії коронавірусу COVID-19.

Цією резиденцію на правах державного лідера одіозний політик почав користуватися на початку 2000-х років. Що цікаво, він там перебував навіть у період з 2008 до 2012 року, коли не виконував обов'язки президента — на цій посаді його "заміняв" Дмитро Медведєв.

Для порівняння — український президент Володимир Зеленський, який отримав посаду навесні 2019 року, за перший рік роботи отримав зарплатою 320 727 гривень. Щомісяця він отримував близько 28 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Путін продовжує наполягати, щоб команда президента Зеленського сіла за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, яких курує Кремль. Такий ультиматум він вкотре висунув офіційному Києву під час термінових телефонних переговорів з президентом Франції Еммануелем Макрона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?